Kan de Amsterdamse woningmarkt de komst van EMA aan?

Volgend jaar verhuist het Europees Medicijnagentschap (EMA) van Londen naar Amsterdam. Na onderzoek blijkt dat 81 procent van de huidige 900 werknemers van plan is mee te verhuizen naar het kantoor in Amsterdam. De gemeente Amsterdam is niet bang dat de komst van EMA de woningmarkt in gevaar zal brengen. De schatting over het daadwerkelijke aantal medewerkers dat meeverhuist, loopt van 200 tot 700.
Er is een projectteam opgestart om de medewerkers en hun gezinnen te begeleiden en te helpen bij de verhuizing naar Amsterdam. Tevens zou het projectteam naar eigen zeggen ook bevorderen dat de nieuwkomers zich naast Amsterdam ook spreiden over regio’s als Leiden, Den Haag, Utrecht en Alkmaar. Tevens zijn er in deze steden voldoende internationale scholen te vinden.
De toename van hotelovernachtingen was een andere vrees van SP’er Erik Flengte. EMA heeft aangegeven op jaarbasis 15.000 hotelovernachtingen te boeken en daarnaast verwachten ze 15.000 bezoekers die zelf nog boeken. Dat komt samen neer op 0,2 procent van het totale aantal overnachtingen.

Bron: AD
11-01-2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

EXPATS LEIDEN

Vul dit formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u op!

 • [contact-form-7 id="129" title="popup"]
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close