Wonen op 30 vierkante meter wordt steeds populairder

De appartementen van 20 tot 50 vierkante meter worden steeds populairder in de vier grote steden en studentensteden. De microwoningen zijn voornamelijk populair onder net afgestudeerden en starters op de woningmarkt. Maar waarom kiezen mensen voor het wonen op zo’n klein oppervlak?

“Er is sprake van een trendbreuk in de grootte van nieuwbouwwoningen. Die zijn de afgelopen jaren steeds kleiner geworden. Dat komt doordat er steeds meer huishoudens zijn en mensen bovendien liever in de stad wonen” aldus Bart Dopper van Stec Groep.

Volgens dhr. Dopper heeft het te maken met flexibilisering omdat mensen sneller wisselen van baan. Daarbij blijven mensen langer alleen wonen, voornamelijk in de grote steden waar de druk op de woningmarkt groot is. De mensen die kleiner gaan wonen kiezen meer voor goede omgevingscomponenten.

Er zit overigens wel een verschil tussen de microwoning en een tiny house. Een microwoning bevindt zich eigenlijk altijd in de buurt van het stadscentrum. De keuze hiervoor wordt gemaakt vanuit een praktisch oogpunt. Een tiny house is vaak te vinden buiten de stad. De bewoners zijn vaak mensen met een hang naar duurzaamheid, willen zelfvoorzienend zijn en hun consumptiepatroon aanpassen.

Volgens directeur Marijn Snijders van vastgoedadviseur Capital Value, zijn de microwoningen wel klein, maar de complexen zelf zijn voorzien van alle gemakken, zoals een goede internetvoorziening, een wasbar en eventueel een fitnessruimte.

Bron: Nu.nl
09-02-2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

EXPATS LEIDEN

Vul dit formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u op!

 • [contact-form-7 id="129" title="popup"]
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close