Relatief “goedkope” wijken worden alsmaar duurder

De krapte op de woningmarkt heeft veel effect op allerlei fronten zoals in de Amsterdamse Bijlmer en de Haagse Schilderswijk. Voorheen kon je hier voor relatief weinig geld een woning kopen. Helaas, door de overspannen woningmarkt stijgen de woningen in deze wijken snel in prijs volgens de cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).
Als je een woning wilt kopen in Amsterdam-Zuidoost, moet je er tegenwoordig snel bij zijn. Volgens makelaar Danny Buuren, worden de woning in een rap tempo verkocht. Appartementen staan slechts twee dagen online en de verkoop is binnen een week rond. Doordat er investeringen zijn geweest in de veiligheid, nieuwbouwprojecten en een goede verbinding met het centrum naar Amsterdam, trekken veel woningzoekers naar Amsterdam-Zuidoost.

Er is een groot verschil in het tempo waarin woningen nu verkocht worden. In de tijd van de crisis werden de woningen in Amsterdam-Zuidoost met moeite verkocht. Woningen werden verkocht voor 100.000 euro tot een maximum van 110.000 euro. Tegenwoordig worden de woningen voor 210.000 euro verkocht.
De prijzen van de woningen zijn de afgelopen tien maanden met zo’n 20 procent gestegen.

In de Haagse Schilderswijk was in 2013 de gemiddelde verkoopprijs 141.250 euro. Deze daalde alsmaar verder totdat in 2016 de gemiddelde verkoopprijs steeg. In 2017 was de gemiddelde verkoopprijs 191.750 euro, een verschil van 50.500 euro.

Bron: AD
10-02-2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

EXPATS LEIDEN

Vul dit formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u op!

 • [contact-form-7 id="129" title="popup"]
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close