Jonge gezinnen blijven vaak in Den Haag wonen

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat jonge gezinnen vaker in Den Haag wonen dan vergelijkbare gezinnen in andere grote steden. Maar liefst 6 procent van de gezinnen met kinderen onder de vier jaar verhuist naar een andere stad of woonplaats. In Amsterdam is het aantal hoger, 12 procent, terwijl Utrecht en Rotterdam duidelijk hoger scoren dan Den Haag. Voornaamste reden van de verhuizing zijn een klein huis of het ontbreken van een tuin.

In het onderzoek heeft het CBS een nieuwe analyse gedaan met verhuizingen van gezinnen in Nederland. De cijfers van de vier grootste steden van Nederland zijn naast die van kleine en middelgrote gemeenten gelegd.

Stellen verhuizen vooral als zij nog geen kinderen hebben of als het oudste kind nog niet naar de basisschool gaat. Over het algemeen verhuizen ze naar een andere woning binnen de regio.

In Den Haag verliet vorig jaar 6 procent van deze gezinnen de hofstad. Hiermee zit Den Haag dichter bij het gemiddelde van een middelgrote stad, dan bij de andere drie grote steden.

Bron: Omroep West

26-06-2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

EXPATS LEIDEN

Vul dit formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u op!

 • [contact-form-7 id="129" title="popup"]
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close